L&D навички майбутнього

Джон Хинчлифф — міжнародно визнаний експерт з цифрового навчання, керівник відділу взаємодії з Jam Pan, засновник спільноти – GLDC, оратор.

Навички L&D команди майбутнього

Що таке сучасна L&D команда, якими є їхні навички та ролі?

📌 Проведемо тематичне дослідження та уявімо собі якусь веганську компанію швидкого харчування.

Вони мають LMS або систему управління навчанням, у якій розміщені всі навчальні курси:

  • Це курси тривалістю 30-60 хвилин, призначені лише для людей із ноутбуками.
  • Фокусуються вони запитах від C-Suite, тобто від найвищого керівництва.
  • І, нарешті, на створення одного курсу йде 5-10 тижнів.

Як виглядає їх L&D команда зараз?

  • Існує навчальний дизайнер, який займається розробкою навчального плану.
  • Існує розробник електронного навчання, який створює курси.
  • Адміністратор LMS, який бере все це і пакує в систему управління навчанням.
  • І менеджер команди, який стежить за всім процесом та спілкується з керівництвом.

"У Jam Pan є клієнти по всьому світу, і спілкуючись з ними, ми почали помічати зміни у попиті:"

Так, на 40% знизилися запити на послуги навчального дизайнера, який є базовим співробітником L&D команди. Але на 50% зріс попит на LXD-фахівців, які можуть враховувати весь досвід навчання, збирати інформацію, створювати навчання та керувати цим процесом.
На 375% зріс попит на ком'юніті-менеджерів. Вони допомагають ринку навчання, допомагають спілкуватися з учнями та мотивують їх.

Чому відбуваються ці зміни? Компаніям зараз потрібно бути гнучкішими, ніж раніше.

Згідно з дослідженням Fosseway Research, у 40% компаній є вакансії, що важко закриваються.

І це змушує їх менше думати про назви ролей і більше про те, що потрібно для досягнення результатів. Тому agile-організації більше фокусуються на навичках та результатах, а не на посадах. Це означає, що вони мають визначити навички, які їм потрібні. Тому вони вивчають, що роблять інші галузі для отримання ефективнішого результату, коли справа доходить до потрібних їм навичок.

👁‍🗨 Погляньмо на базову роль навчального дизайнера. Традиційно вони беруть матеріал і створюють розкадрування для курсу. Сьогодні навички, якими має володіти професіонал на цій посаді, розширилися.Компаніям потрібен хтось, хто може:

  • враховувати весь досвід навчання,
  • мотивувати учнів, створюючи цікавий та індивідуальний шлях навчання
  • забезпечувати успіх навчальних програм,
  • стежити за тим, щоб усе навчання вкладалося до бюджету тощо.
Отже, які навички L&D сьогодні мають попит?
  • Навички копірайтингу
  • Адаптивна розробка курсів
  • Аналіз даних
  • Керування контентом
  • Маркетинг


Копірайтери
можуть написати інформативні, привабливі, короткі, чіткі тексти. Вони ідеально можуть контекстуалізувати інформацію та зробити це швидко.

Адаптивна розробка допоможе зробити курси доступними на будь-яких пристроях від ноутбуків до смартфонів.
Під час навчання з'являється багато різної інформації про те, скільки курсів люди пройшли, які були найпопулярнішими, результати тестів та опитувань тощо. Ці дані потрібно збирати та аналізувати. Для цього потрібен аналітик даних.
Також є багато різноманітного контенту, тому важливо вміти знайти правильну інформацію, правильні ресурси, і поєднати це все у чудовий досвід навчання. Це робить куратор контенту.

І, нарешті, якщо не буде маркетингу, то не буде зацікавлених учнів. Люди просто не дізнаються про існуючі курси. Крім того, навчальна платформа може використовуватися не так часто, у людей може не бути натхнення та мотивації до навчання. Тому маркетинг дуже важливий.

Так відбувається еволюція традиційних ролей.

В рамках L&D можна спостерігати цікавий цикл, коли, як правило, кожні два роки у компанії з'являється проблема із залученням співробітників до навчання, і вони купують нову платформу. При цьому використовують вони її так само як попередню. Вони не покращують процес. Через два роки все повторюється. Тільки цього разу компанія має обмежений бюджет. І тепер вони починають аналізувати, як можна максимізувати використання вже існуючої платформи. Вони починають думати, як інтегрувати в навчання такі речі, як, наприклад, LinkedIn або Udemy, які можуть надати учням цінну інформацію. І роль, яка може у цьому допомогти — менеджери проєктів. Тому зараз на 325% підвищився попит на цю посаду.

"У Jam Pan ми створили картограф навичок (Skills Mapper) L&D команди. Ми розглянули навички, ролі, області та етапи, які потрібні, щоб стати справді чудовою командою майбутнього, орієнтованою на навчання та розвиток. Ми включили 5 ключових областей: обслуговування бізнесу; пріоритизація навчального досвіду; максимальне використання платформи; ефективне використання ресурсів; використання даних"

📌 Повернемося до нашої веганської компанії.

Зараз вона має платформу для навчання та команду, до якої входили навчальний дизайнер, розробник електронного навчання, адміністратор LMS та менеджер групи.

Але тепер у них з'являються:

  • копірайтер, що створює унікальні тексти;
  • куратор контенту який працює із зовнішніми платформами типу LinkedIn та YouTube;
  • менеджер платформи або аналітик, який збирає та аналізує дані та стежить за тим, щоб усе ідеально працювало;
  • графічний дизайнер та аніматор;
  • бізнес-партнер з навчання, який займається бізнесом і стежить не лише за тим, що хочуть C-Suite, а й за тим, чого хочуть інші люди;
  • людина, відповідальна за адаптивну розробку.

Це можуть бути цивільні співробітники чи фрилансери.

Отже, ми поговорили про навички, але як це може допомогти?

Розгляньмо маркетинг для навчання та розвитку. Це найгарячіша тема в галузі.

Насамперед потрібно визначити свою цільову аудиторію та зрозуміти, що їй потрібно. Зрозуміти, як надати їм інформацію, яка буде їм корисна.

"Коли ви почнете думати про маркетинг, є два ресурси, які можуть допомогти вам:
Перший це маленька чорна книга з маркетингу, навчання та розвитку від Бьянкі Бауман. Вона допоможе вам подумати про те, що означає займатися маркетингом з L&D.
Друга — ресурс MAAS маркетинг, у них відмінні подкасти. Вони надають багато інформації в блозі та практичних посібниках".
Далі – куратори контенту.

Вони справді допомагають зрозуміти, чи є в курсах інформація, яка вже застаріла. Можливо, змінилися якісь правила та закони, можливо, якісь посилання вже не активні. Вони стежать, щоб вся інформація у курсах була актуальною, вивчають, які курси викликали найбільший інтерес, і з якими в учнів виникали труднощі.

Копірайтери, як уже говорилося вище, можуть писати унікальні, короткі, корисні, чіпляючи тексти, що залучають.

Наприклад, вони можуть писати тексти за класичною перевернутою пірамідою. Так, тексти фокусуються на учні, на найважливішій інформації, яку читач має отримати. Далі за текстом надається передісторія, деталі, допоміжний матеріал. І нарешті йде додаткова інформація, посилання на ресурси та ін.

Адаптивна розробка дуже важлива.

Люди активно використовують мобільні пристрої, і компаніям треба переконатися, що вони можуть надавати відмінний досвід навчання на цих пристроях.

"Я вам дійсно рекомендую використовувати Skills Mapper. На його створення пішло багато часу і сил. Він допоможе вам переконатися, що у вас є ресурси, ви дізнаєтеся, які ролі та навички зараз необхідні. Можливо, переглядаючи Skills Mapper ви зрозумієте, що любите дані, і бути аналітиком даних для навчання це те, чим ви дійсно хочете займатись, і у вас є ресурси, щоб стати ним у майбутньому".

Ми розглянули навички сьогодення та навички майбутнього. Це допоможе зрозуміти, що потрібно перестати робити, і що потрібно почати робити, щоб розвиватися та рухатися далі. Наприклад, навчальному дизайнеру вже не достатньо просто створювати розкадрування для курсу.

Погляньте на весь досвід навчання, незалежно від того, в якій ролі ви знаходитесь. Навчання відбувається щодня, і важливо, як ваша роль впливає на те, що ви робите, і як ви до цього ставитесь!